Verandering van seizoenen

Ik beken: ik ben een herfstmens. Oh ja, ik hou van de zomer. Ik geniet van de warme zon op mijn gezicht. En toch … kijk ik elk jaar uit naar het moment dat de herfst er weer is. Die verandering van seizoenen, ik heb het nodig.

In het voorwoord van het personeelsblad van DVC schreef ik:
Je hebt 2 soorten mensen. Zij die moeilijk afscheid kunnen nemen van de zomer. Die met heimwee terugkijken naar wat was. En zij die met open armen het nieuwe seizoen tegemoet gaan. Nieuwsgierig naar wat het hen zal brengen. Verandering brengt spanning met zich mee. Loslaten is niet altijd makkelijk.

Ook bij mij verandert er heel wat. Sinds gisteren zit mijn tijd als communicatiemedewerker bij het DVC erop. Loslaten. En afscheid nemen … van de fijne collega’s, mijn bureau in het grote huis, de vaste structuur. Het wordt weer even wennen.

Maar ik hou van verandering. Het is me op het lijf geschreven. Ik ben een seizoensmens … te lang van hetzelfde dooft mijn enthousiasme. Dus ik kijk uit naar alle nieuwe dingen op mijn pad. Aan ideeën, opdrachten en projecten alvast geen gebrek.

Dus herfst … laat die noten, bladeren, kleuren maar komen. Ik ben er klaar voor!

herfst

Geef een reactie